Apotheek

(Herhaal) recepten bestellen

Voor het aanvragen van herhaalrecepten kunt u het receptenbandje inspreken op tel. nr. 0418-657040, kies voor optie 1. Spreek duidelijk uw naam en geboorte datum in, het telefoonnummer waar u zo nodig op te bereiken bent en het te herhalen medicijn en de sterkte. Indien u voor 11.00 uur medicijnen bestelt kunnen de medicijnen de volgende dag opgehaald worden tussen 15.30-16.30 uur. Herhaalrecepten kunt u ook bestellen via de website. Klik hiervoor op 'Herhaalrecepten'. Let op dat u een retourbericht heeft ontvangen, uw medicijnen staan de dag nadat u het retourbericht heeft ontvangen voor u klaar na tussen 15.30-16.30.

Gelieve de medicijnen ruim vantevoren, tenminste 2 werkdagen voor u ze nodig heeft, te bestellen.

 

“Eerste uitgifte”

Voor elk medicijn dat u voor het eerst mee krijgt;  de zogenaamde “eerste uitgifte”, hebben wij voor u het volgende gedaan;

  • Nagegaan of u andere medicijnen gebruikt
  • Gekeken of het medicijn geschikt is voor u, bent u er bijvoorbeeld niet allergisch voor
  • Beoordeeld of u het medicijn kunt gebruiken in combinatie met andere medicijnen
  • Zo nodig contact opgenomen met uw voorschrijvende arts
  • Uw gegevens, het gebruik en eventuele waarschuwingen op het etiket gezet
  • Gebruik, werking en eventuele bijwerkingen aan u uitgelegd
  • De schriftelijke uitleg van het medicijn meegegeven, meestal is dit de bijsluiter

Hierdoor kunt u erop vertrouwen dat u uw medicijn goed en veilig kunt gebruiken. Twijfelt u over de (bij)werking of het gebruik, of heeft u vragen of problemen, neem dan gerust contact met ons op.

 

BAXTER (medicatie rol)

Als u gebruik maakt van meerdere geneesmiddelen, dan is het soms lastig om de verschillende geneesmiddelen uit elkaar te kunnen houden of om te onthouden op welke tijdstippen de middelen ingenomen moeten worden. Tevens is het uitdrukken van tabletten uit een strip of het openmaken van een potje met reumatische klachten moeilijk. Wij biedt u hiervoor een oplossing die dit allemaal vergemakkelijkt: Medicatie op rol, door middel van een Baxterzakje.

Wat is een Baxterzakje?
Een baxterzakje is een medicatiezakje waarin de verschillende medicijnen bij elkaar zitten die op een bepaald moment van de dag ingenomen moeten worden. Deze zakjes zitten aan elkaar op een rol.

De voordelen van uw medicatie in rol zijn:
1. U heeft in één keer het overzicht in de medicatie.
2. Nooit meer een vergeten dosis.
3. Nooit meer stripjes uitdrukken of potjes open te maken.
4. Ideaal voor op vakantie.
5. Uw medicatie staat altijd op een vast tijdstip klaar in de praktijk.

Op het zakje staan de naam van het geneesmiddel, de innametijd en de datum vermeld zodat u zich niet meer kunt vergissen in het moment dat de medicijnen moeten worden ingenomen. Alle zakjes zitten voor een bepaalde periode op een rol. Deze periode is meestal een week.

U krijgt eenmalig een opbergsysteem meegeleverd waar u elke week de rol in kunt plaatsen en een map met voorlichting over het gebruik van de baxterrol.

Vragen of meer informatie?
Heeft u nog vragen of wilt u wat meer informatie neem dan contact opnemen met de praktijk.

 

Dienstapotheek

Als u ’s avonds, ’s nachts of in het weekend medicatie voorgeschreven krijgt door de dienstdoende huisarts van de Huisartsenpost Tiel, kunt u terecht bij de Regioapotheek Rivierenland. Deze bevindt zich in de centrale hal van het Ziekenhuis Rivierenland naast de Huisartsenpost.