Spreekuur / visite Ouderenzorg

Spreekuur / visite Ouderenzorg

Sinds januari 2012 zijn we in de praktijk gestart met de ouderenzorg. Tamara van Luxemburg is de praktijkondersteuner die zich hiermee bezig houdt. Wat dit inhoud staat hieronder kort beschreven.

 

Wat is het [G]OUD - consult?

[G]OUD staat voor Gezond Oud. Het [G]OUD-consult is een huisbezoek door de praktijkondersteuner. Tijdens dit bezoek wil zij namens uw huisartsen graag van u horen hoe het met u gaat. Gaat het op een bepaald gebied niet zo goed, dan kunnen we daar iets aan doen voordat er grote problemen ontstaan. Zo willen we bereiken dat u zo lang mogelijk op een prettige manier kunt leven en zelfstandig kunt blijven wonen.

 

Hoe werkt het consult?

Aan de hand van een vragenlijst zal de praktijkondersteuner verschillende zaken met u bespreken, zoals uw gezondheid, medicijngebruik en eetgewoonten, maar ook hoe actief en mobiel u bent. Of u wel eens dingen vergeet en of u zich wel eens eenzaam voelt. Op die manier zijn we er vroeg bij als iets minder goed gaat. Dit bezoek duurt ongeveer 45 minuten. Tijdens dat consult kan de praktijkondersteuner u adviezen geven, bijvoorbeeld over hulpmiddelen die het zelfstandig wonen gemakkelijker kunnen maken. Het kan ook zijn dat ze een afspraak met u maakt voor een tweede bezoek bij u thuis, om op een aantal onderwerpen wat dieper in te gaan. Ook kan ze u voor verder onderzoek doorverwijzen naar uw huisarts. Maar dat zal ze natuurlijk eerst met u overleggen.